تاریخ انتشار : جمعه 2 شهریور 1403 - 5:34
کد خبر : 7732

سودآورترین سریال‌های تاریخ تلویزیون؛ از Breaking Bad تا Modern Family

در طول سال ها، سریال‌ها و کمدی‌های تلویزیونی زیادی برای سرگرمی ما ساخته شده اند. در حالی که برخی از آن‌ها طرفداران خاص خود را به دست آورده اند، برخی دیگر به موتور‌هایی پولساز تبدیل شده اند. به گزارش روزیاتو، در حالی که بسیاری از این سریال‌ها به پایان رسیده‌اند، شبکه‌ها و بازیگران آن‌ها هنوز

در طول سال ها، سریال‌ها و کمدی‌های تلویزیونی زیادی برای سرگرمی ما ساخته شده اند. در حالی که برخی از آن‌ها طرفداران خاص خود را به دست آورده اند، برخی دیگر به موتور‌هایی پولساز تبدیل شده اند.

به گزارش روزیاتو، در حالی که بسیاری از این سریال‌ها به پایان رسیده‌اند، شبکه‌ها و بازیگران آن‌ها هنوز از طریق تکرار و درآمد‌های حق نشر درآمد زیادی کسب می‌کنند. 

۱۵- NCIS (۲۰۰۳- تاکنون)

NCIS که مخفف سرویس تحقیقات جنایی دریایی است، از سپتامبر ۲۰۰۳ در تلویزیون پخش شده است. با بیش از ۲۱ فصل و چندین سریال اسپین آف، ان‌سی‌آی‌اس یکی از سودآورترین سریال است که هنوز پخش می‌شود. از طریق قرارداد‌های متعدد حق نشر، توزیع بین المللی و کالاسازی، NCIS ثابت کرده است که ارزش سرمایه گذاری صورت گرفته توسط شبکه CBS را داشته است.

تخمین زده می‌شود که NCIS در ۴۴۰ قسمت در سال ۲۰۲۲ بیش از ۲۲.۴ میلیون دلار درآمد داشته است. همراه با مجموعه‌های اسپین‌آف متعددی، مانند JAG، که ۱۱.۴ دلار درآمد داشت، ان‌سی‌آی‌اس: نیواورلئان، هاوایی و سیدنی همگی درآمد‌های قابل توجهی داشته اند. شکی وجود ندارد که NCIS یکی از پردرآمدترین سریال‌های CBS است.

۱۴- Survivor (۲۰۰۰- تاکنون)

Survivor یا بازمانده یکی از محبوب ترین، اگر نگوییم محبوب‌ترین برنامه‌های ریالیتی شو است که در تلویزیون منتشر می‌شود. قرار دادن رقبا در برابر یکدیگر در چالش‌های جسمی و روحی در بسیاری از سطوح دشوار است، اما برای یک برنامه با میانگین ۸.۳ میلیون بیننده، بازمانده خود را به عنوان یکی از پردرآمدترین سریال‌های تلویزیونی ثابت کرده است. با این حال، هزینه تولید برای این سریال بالاتر از بسیاری از دیگر سریال هاست، زیرا Survivor باید شرکت‌کنندگان را به نقاط دورافتاده جهان ببرد، افرادی را برای راه‌اندازی و پاکسازی دوره‌های چالشی استخدام کنند و جایزه‌ای یک میلیون دلاری را به برنده بپردازند، در حالی که این سریال برای رسیدن به موفقیت بیشتر به تبلیغات تکیه می‌کند.

تبلیغ کنندگان در سال ۲۰۰۰ حدود ۱۵۰،۰۰۰ دلار به ازای هر جایگاه تبلیغاتی ۳۰ ثانیه‌ای در ابتدای سریال پرداخت می‌کردند. اکنون پس از گذشت بیش از ۴۰ فصل، تبلیغ کنندگان نزدیک به ۷۰۰،۰۰۰ دلار برای هر جایگاه تبلیغات ۳۰ ثانیه‌ای هزینه می‌کنند و این یعنی یک فصل می‌تواند بیش از ۱۰۰ میلیون دلار درآمد داشته باشد. فروش فصل‌های با عنوان آل استار می‌تواند به بیش از ۱۷۰ میلیون دلار برسد. شکی نیست که یکی از محبوب‌ترین سریال‌های ریالیتی شو، سودآورترین آن‌ها نیز هست.

۱۳- Game of Thrones (۲۰۱۱-۲۰۱۹)

بازی تاج و تخت بر اساس مجموعه کتاب‌های جورج آر آر مارتین به نام «ترانه‌ای از یخ و آتش» به سرعت به یک پدیده جهانی تبدیل شد و به رتبه یک پربیننده‌ترین سریال در جهان رسید. با نبرد‌های بزرگ و اژدهایان زیبا که ​​بر سر مردم شهر‌ها آتش می‌ریختند، تولید هر قسمت حدود ۶ میلیون دلار هزینه داشت و مجموع بودجه آن ۱.۵ میلیارد دلار بود.

این سریال از شبکه HBO پخش شد که یک سرویس مبتنی بر اشتراک است، و بازی تاج و تخت در طی ۸ فصل به تنهایی ۳.۱ میلیارد دلار از این اشتراک‌ها و در مجموع ۴.۴ میلیارد دلار درآمد برای این شبکه به ارمغان آورد. با این حال، این سریال به فضا‌های فراتر از تلویزیون نیز ورود کرده و کالا‌های مرتبط بسیاری از بازی‌های تخته‌ای گرفته تا بازی‌های ویدیویی بر اساس آن ساخته و فروخته شده که به موفقیت تجاری بیش از پیش این سریال انجامید.

۱۲- Breaking Bad (۲۰۰۸-۲۰۱۳)

یک معلم علوم متوجه می‌شود که مبتلا به سرطان است و پس از آن مسیر تولید و فروش مواد مخدر صنعتی را در پیش می‌گیرد که زندگی خود و اطرافیانش را برای همیشه تغییر می‌دهد. سریال بریکینگ بد که توسط وینس گیلیگان خلق شد، یک موفقیت هنری و تجاری بوده و در طول دوران انتشارش به صدر جدول پربیننده‌ترین سریال‌ها صعود کرد. در اوج دوران خود، این سریال برای هر قسمت ۳ میلیون دلار درآمد داشت. AMC در فصل آخر این سریال با میانگین ۱۰.۳ میلیون بیننده، ۲۵۰،۰۰۰ دلار برای هر جایگاه تبلیغاتی ۳۰۰ ثانیه‌ای دریافت می‌کرد.

بریکینگ بد در دوران پخش خود در حال رقابت با دیگر سریال‌های AMC مانند Mad Men و The Walking Dead بود که هر دو به خودی خود موفقیت‌های مالی قابل توجهی برای شبکه سازنده بودند، اما هیچ کدام به اندازه بریکینگ بد سودآور نبودند. کالا‌های تولید شده بر اساس این سریال نیز بیش از پیش بر موفقیت مالی سریال تاثیرگذاشت، جایی که اختراع ماده مخدر آبی رنگ نمادین سریال تبدیل به یک آب نبات محبوب شد و البته کلاه شاپوی معروف شخصیت والتر وایت.

۱۱- The X-Files (۱۹۹۳-۲۰۰۲)

یکی از طولانی‌ترین سریال‌های علمی تخیلی تلویزیون و مورد علاقه طرفداران، The X-Files جایگاه خود را به عنوان یکی از سودآورترین سریال تلویزیونی تثبیت کرده است. با این حال، موفقیت آن تنها به سود ناشی از تبلیغات تلویزیون محدود نیست، این سریال با دو فیلم بلند نیز همراه شد که جایگاه آن را به عنوان یکی از پردرآمدترین برنامه‌های تلویزیونی تقویت کردند.

از زمان آغاز به انتشار در سال ۱۹۹۳، سریال پرونده‌های مجهول در طول ۹ فصل خود بیش از ۵۰۰ میلیون دلار درآمد ناخالص را برای شبکه سازنده به ارمغان آورده است. در سال ۱۹۹۸ فیلم X-Files با فروش بیش از ۱۹۸ میلیون دلار در سینما‌ها اکران شد. فیلم بعدی، X-Files: I Want to Believe، تنها ۶۹ میلیون دلار در سراسر جهان فروخت، اما در مجموع کل فرنچایز X-Files بیش از یک میلیارد دلار درآمد از طریق سریال‌های تلویزیونی، فیلم ها، کتاب‌ها و کالا‌ها به ارمغان آورده است که آن را به یکی از پرسودترین فرانچایز‌های تلویزیونی تبدیل می‌کند.

۱۰- Two and a Half Men (۲۰۰۳-۲۰۱۵)

Two and a Half Men یک کمدی خانوادگی از شبکه CBS است که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۵ به مدت ۱۱۲، ۲ فصل پخش شد. چارلی شین در بیشتر سریال نقش شخصیت اصلی را بازی کرد، اما پس از بستری شدن در مراکز بازپروری به خاطر اعتیاد و اظهار نظر‌های تحقیر آمیز درباره خالق سریال، چاک لور، او را از سریال اخراج کرده و قراردادش لغو شد. پس از این اتفاق، این سریال اشتون کوچر را جایگزین شین کرد.

در حالی که شین در فصل‌های آخر حضورش در این سریال ۱.۸ میلیون دلار برای هر قسمت دستمزد می‌گرفت، کوچر کمتر از نیمی از این عدد برای هر قسمت، یعنی ۷۰۰ هزار دلار دستمزد دریافت می‌کرد. در مورد خود سریال، CBS در سال ۲۰۱۱ (فصل هشتم) تبلیغات ۳۰ ثانیه‌ای در سریال Two and a Half Men را به قیمت ۲۰۰،۰۰۰ دلار می‌فروخت و این بدان معنی بود که این سریال ۱۵۵ میلیون دلار درآمد تنها از بخش تبلیغات در هر فصل داشته است.

۹- Everybody Loves Raymond (۱۹۹۶-۲۰۰۵)

همه ریموند را دوست دارند خیلی زود و مدت کوتاهی پس از پخش از شبکه CBS به یک سریال مورد علاقه بینندگان تلویزیونی تبدیل شد. این سریال به قدری محبوب بود که در دو فصل آخر سریال، بازیگر نقش اول آن، ری رومانو، برای هر قسمت ۱.۷۵ میلیون دلار دستمزد می‌گرفت. با این حال، این دستمزد مورد اعتراض دیگر بازیگران سریال قرار نگرفت که نقش مهمی در موفقیت سریال داشتند، اما در مقایسه با دستمزد هنگفت رومانو، برای هر اپیزود تنها ۱۶۰،۰۰۰ دلار دستمزد می‌گرفتند.

در واکنش به این موضوع، برد گرت (بازیگر نقش رابرت) و دیگر بازیگرانی که احساس می‌کردند دستمزدشان ناعادلانه است، از حضور در ادامه سریال کناره گیری کردند. تنها پس از توافقی جدید برای دستمزد بازیگران بود که آن‌ها در نهایت موافقت کردند که سر کار بازگردند؛ و اگرچه بیش از دو دهه از پایان این سریال می‌گذرد، طبق گزارش ها، رومانو هنوز هم از طریق بازپخش این سریال، سالانه ۱۸ میلیون دلار درآمد دارد.

۸- Grey’s Anatomy (۲۰۰۵- تاکنون)

Grey’s Anatomy با ۱۹ فصل و فصول آینده، رکورد طولانی‌ترین سریال پربیننده فیلمنامه‌ای را در شبکه ABC و طولانی‌ترین سریال درام پزشکی دارای فیلمنامه تمام دوران را در اختیار دارد. جای تعجب نیست که این سریال با ارزش میلیارد دلاری هیچ نشانه‌ای از کند شدن را نشان نمی‌دهد. زمانی که پاتریک دمپسی هنوز در سریال حضور داشت، طبق گزارش‌ها، او و الن پمپئو دستمزد یکسانی دریافت می‌کردند، اما پمپئو معتقد بود که او باید دستمزد بالاتری دریافت کند.

پس از خروج دمپسی از سریال، دستمزد الن به ۵۷۵،۰۰۰ دلار در هر قسمت افزایش یافت. در سال ۲۰۱۹، پمپئو ۲۲ میلیون دلار و ۶ تا ۶ میلیون دلار اضافی از بند‌های قراردادی و درآمد‌های جانبی این سریال کسب کرد. اما در مقایسه با میزان درآمد Grey’s Anatomy برای دیزنی پلاس (نزدیک به ۳ میلیارد دلار)، عادلانه است که پمپئو و سایر بازیگران به عنوان ستاره‌های سریال، میلیون‌ها دلار دستمزد دریافت کنند.

۷- Seinfeld (۱۹۸۹-۱۹۹۸)

ساینفلد بدون شک یکی از موفق‌ترین کمدی‌های تاریخ تلویزیون تا به امروز است. هنگامی که آخرین قسمت این سریال در سال ۱۹۹۸ پخش شد، حدود ۷۶.۳ میلیون نفر برای تماشای آن پای تلویزیون نشستند، که طبق گزارش نیویورک تایمز، آن را به سومین سریال پربیننده در تاریخ تلویزیون در فصل پایانی تبدیل کرد. به عنوان یکی از خالقان و ستاره سریال، جری ساینفلد به اولین بازیگر تلویزیونی شد که برای هر قسمت یک سریال یک میلیون دلار دستمزد می‌گرفت، بسیار قبل از اینکه بازیگران سریال Friends در اوایل دهه ۲۰۰۰ دستمزدی مشابه دریافت کنند.

در حوزه حق نشر، حق استریم و کالاسازی، جری ساینفلد و لری دیوید به عنوان خالقان سریال در ابتدا ۷.۵ درصد از کل درآمد سریال را دریافت می‌کردند. اما با افزایش مداوم محبوبیت سریال و تعداد بینندگانش، این دو به این نتیجه رسیدند که این رقم باید دو برابر شود، هر کدام ۱۵ درصد. تخمین زده می‌شود که ساینفلد و دیوید هر دو هنوز بین ۴۰ تا ۶۰ میلیون دلار در سال از تکرار پخش این سریال درآمد کسب می‌کنند.

۶- Frasier (۱۹۹۳-۲۰۰۴)

فریزر یک اسپین آف از کمدی خانوادگی Cheers در مورد یک روان درمانگر به نام فریزر کرین (کلسی گرامر) است که به عنوان مجری برنامه‌ای رادیویی به سیاتل بازمی گردد. این سریال یکی از موفق‌ترین و محبوب‌ترین سریال‌های اسپین‌آفی در تاریخ تلویزیون بود و به مدت ۱۱ فصل (۲۶۴ قسمت) پخش شد.

در سال ۲۰۰۵، یک سال پس از پایان فریزر، این سریال بیش از ۱.۵ میلیارد دلار درآمد کسب کرده بود که ۸۳۰ میلیون دلار آن از بابت درآمد‌های لایسنس بود. در سال ۲۰۱۱، نتفلیکس به مدت دو سال ۲۰۰ میلیون دلار به شبکه CBS پرداخت کرد تا فریزر و دیگر برنامه‌های محبوب CBS مانند Cheers، Twin Peaks، Star Trek، The Twilight Zone و Family Ties را پخش کند.

۵- Cheers (۱۹۸۲-۱۹۹۳)

قبل از اینکه شرکت‌های تولید فیلم و سریال حقوق پخش ساخته‌های خود را به شبکه‌ها و کانال‌های دیگر بفروشند، چنین درآمد‌هایی واقعاً وجود نداشتند یا به شدت نادر بودند. به ادعای لس آنجلس تایمز، Cheers همواره یک سریال پرهزینه برای ساخت بوده است و برای پارامونت ۲.۲ میلیون دلار به ازای هر قسمت هزینه داشت و بازیگران بسیار محبوب آن مانند تد دانسون برای هر قسمت ۴۵۰،۰۰۰ دلار دستمزد می‌گرفتند. اما از آنجایی که Cheers بینندگان زیادی را جذب کرد و با ارزش‌ترین برنامه NBC بود، سازندگان نمی‌توانستند این سریال را کنار بگذارند، حتی اگر پارامونت سالانه بیش از ۲۵ میلیون دلار از محل هزینه‌های تولید ضرر می‌کرد.

در سال ۱۹۹۱، شبکه NBC به طور متوسط ​​۳۳۰۰۰۰ دلار برای هر تبلیغ ۳۰ ثانیه‌ای در طول سریال دریافت می‌کرد که به ۲.۶ میلیون دلار در هر قسمت می‌رسید، بنابراین این سریال سالانه ۱۱۵ میلیون دلار درآمد تبلیغاتی داشت. سه دهه بعد، بازیگران Cheers به ​​لطف حق امتیاز و درآمد‌های حق نشر هنوز میلیون‌ها دلار درآمد دارند.

۴- The Big Bang Theory (۲۰۰۷-۲۰۱۹)

در سال ۲۰۱۹، طولانی‌ترین سریال کمدی چند دوربینی در تاریخ تلویزیون، The Big Bang Theory، به پخش ۱۲ فصلی خود پایان داد. گفته می‌شود که ستاره‌های کمدی این سریال در فصل‌های آخر برای هر قسمت نزدیک به ۱ میلیون دلار دستمزد می‌گرفته اند. در سال ۲۰۱۷، پنج ستاره اصلی سریال تصمیم گرفتند دستمزدشان را ۱۰۰،۰۰۰ دلار کاهش دهند تا همبازی آنها، مایم بیالیک و ملیسا راوخ که در مقایسه با درآمد میلیون دلاری آن‌ها در هر قسمت تنها ۱۰۰،۰۰۰ دلار درآمد داشتند، دستمزدشان افزایش یابد.

سی‌بی‌اس ۱۲۵ تا ۱۵۰ میلیون دلار در هر فصل فقط از درآمد‌های تبلیغاتی به دست می‌آورد، و توزیع‌کننده سریال، استودیو برادران وارنر نیز یک میلیارد دلار از طریق درآمد‌های حق نشر به جیب زد. همچنین بازیگران و اعضای تیم ساخت سریال از طریق کالاسازی و درآمد‌های آتی حق نشر در آینده، درآمد بیشتری نیز کسب خواهند کرد.

۳- Modern Family (۲۰۰۹-۲۰۲۰)

در طول ۱۱ فصل، خانواده مدرن به یک سریال کمدی خانوادگی محبوب در سراسر جهان تبدیل شد. بازیگران بزرگسالی مانند سوفیا ورگارا، جولی بوون و جسی تایلر فرگوسن در فصل اول حدود ۶۵،۰۰۰ دلار برای هر قسمت دستمزد می‌گرفتند و این عدد در فصل آخر به نیم میلیون دلار رسید. در مورد بازیگران جوانتر، یعنی ریکو رودریگز، سارا هایلند، آریل وینتر و نولان گولد، این رقم از ۱۵،۰۰۰ دلار در هر قسمت شروع شد و با ۱۲۵،۰۰۰ دلار در هر قسمت به پایان رسید.

به گزارش هالیوود ریپورتر، شبکه USA در سال ۲۰۱۰ حق نشر این سریال را به ارزش هر قسمت ۱.۸ میلیون دلار خریداری کرد. در سال ۲۰۲۱، Hulu و Peacock نیز حق پخش ۲۵۰ قسمت این سریال را برای نمایش روی پلتفرم‌های خود خریداری کردند.

۲- Friends (۱۹۹۴-۲۰۰۴)

اگرچه فرندز یا دوستان پخش ۱۰ فصلی خود را در سال ۲۰۰۴ به پایان رساند، بسیاری هنوز به طور مرتب آن را تماشا کرده و آن را یکی از بهترین کمدی‌های خانوادگی می‌دانند. ستارگان این سریال در فصل اول ۲۲،۵۰۰ دلار برای هر قسمت دستمزد می‌گرفتند، اما محبوبیت آن باعث شد این دستمزد در دو سال آخر پخش سریال به ۱ میلیون دلار در هر قسمت برسد. این ارقام باعث شد جنیفر آنیستون، کورتنی کاکس و لیزا کودرو پردرآمدترین بازیگران زن آن زمان باشند.

فوربس تخمین زده است که بازیگران فرندز مجموعاً ۸۱۶ میلیون دلار و تهیه کنندگان اجرایی مارتا کافمن، دیوید کرین و کوین اس برایت نیز حداقل ۵۵۰ میلیون دلار از این سریال درآمد داشته اند. در کل، این سریال از اولین نمایش خود در سال ۱۹۹۴ حدود ۱.۴ میلیارد دلار برای ستارگان و سازندگانش و ۴.۸ میلیارد دلار برای استودیو سازنده آن، برادران وارنر، درآمد داشته است.

۱- The Simpsons (۱۹۸۹- تاکنون)

سیمپسون‌ها از آغاز پخش خود در سال ۱۹۸۹ تا به حال ۳۵ فصل و ۷۴۰ قسمت داشته است که آن را به طولانی‌ترین سریال انیمیشن آمریکایی، طولانی‌ترین سریال کمدی خانوادگی آمریکایی و طولانی‌ترین سریال تلویزیونی پربیننده آمریکایی در تمام دوران تبدیل کرده است. سیمپسون‌ها اگرچه یک سریال انیمیشنی است، اما از طنز خود برای پرداختن به مسائل اجتماعی و سیاسی در ایالات متحده و جهان استفاده می‌کند.

به گزارش ورایتی، در سال ۲۰۱۳، تلویزیون فاکس قرن بیستم و تلویزیون بیستم اولین حق نشر کابلی و فروش VOD این مجموعه انیمیشنی را به قیمت بیش از ۷۵۰ میلیون دلار به FXX و FXNow فروختند. در سال ۲۰۰۷ اکران فیلم سیمپسون‌ها بیش از ۵۲۷ میلیون دلار فروخت. به غیر از فرانچایز تلویزیونی و نسخه سینمایی، سیمپسون‌ها میلیون‌ها دلار نیز از طریق کالا سازی درآمد داشته است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.