جان مردم جنوب پایتخت در خطر است؛ دکل های برق بیخ گوش سلامتی مردم!
سلامتی مردم جنوب پایتخت زیر فشار دکل های برق پودر می شود؛ این ادعایی است که تنها از سوی متخصصان و متولیان امر بازگو می شود و پاسکاری برای حل همسایگی با دکل های فشار قوی برق همچنان ادامه دارد تا جایی که مسئولین تنها به ارائه ” هشدار جانتان در خطر است”بسنده می کنند

سلامتی مردم جنوب پایتخت زیر فشار دکل های برق پودر می شود؛ این ادعایی است که تنها از سوی متخصصان و متولیان امر بازگو می شود و پاسکاری برای حل همسایگی با دکل های فشار قوی برق همچنان ادامه دارد تا جایی که مسئولین تنها به ارائه ” هشدار جانتان در خطر است”بسنده می کنند اما این کابوس برای مردم این محلات تمام نمی شود.

به گزارش تهران خبر؛ دلهره از همجواری با آن ها، احتیاط هنگام تردد و دور شدن از این غول های خطرناک به وقت بارندگی ویژگی حضور دکل های فشار قوی برق در داخل محلات است که بر خواب خوش پایتخت نشینان هجوم برده و و شهروندان ناچارند زیر سایه دکل های فشار قوی روزگار بگذرانند که خود قوز بالای قوز است. دکل هایی با هیکل های نخراشیده که جان شهروندان را به طور مستقیم و غیر مستقیم تهدید می کند. خطر برق گرفتگی از یک سو و وجود امواج الکترومغناطیس که سبب نازایی ، سقط جنین، سرطان، افسردگی و بیماریهای اعصاب ناشی از تشعشعات می شود جمله مشکلات همسایگی است که متخصصان بیان کرده اند. نتایج پژوهشهایی که از سوی سازمان بهداشت جهانی منتشر شده است، نشان میدهد تاثیر این امواج بر کودکان و نوجوانان بیش از سایر گروههای سنی است. همچنین تحقیقات دیگری بیان می کند که سکونت در فاصله کمتر از 500 متر از دکلهای برق فشارقوی خطر ابتلا به سرطان خون را در افراد بهخصوص در کودکان 5.8 برابر بیشتر می کند.
ماجرای زندگی زیر دکل های برق
برخی معتقدند مردم خانه هایشان را به نزدیکی این دکل ها برده اند و این دکل ها از قبل وجود داشته اند اما فراموش نکنید که شهرداری اجازه ساخت و ساز داده است و حالا باید با همکاری سایر ارگان ها سایه مرگ را از سر شهروندان دور کند.

خیانت شهرداری به مردم
ناهید خداکرمی، رئیس سابق کمیته سلامت شورای شهر تهران در مصاحبه ای عنوان می کند یکی از خیانتهایی که به مردم بهخصوص در پایتخت شده، رشد بیرویه ساخت و سازها در حریم دکلهای برق است. در واقع شهرداری تهران در گذشته با فروش شهر کسب درآمد کرده و همین موضوع باعث شده که ساختمانهای مسکونی به حریم دکلهای برق نزدیک شوند.

وقتی حریم را رعایت نکردند
قانون برای خطوط فشار قوی دو حریم تعریف کرده است: «حریم درجه یک» و «حریم درجه دو» . حداقل و کمترین حریم از منابع انرژی سه متر است و بیتردید هر چه ولتاژها افزایش پیدا کند، حریمها نیز افزایش مییابد اما در قانون حریم خطوط هوایی انتقال و توزیع نیروی برق آمده است که تنها زراعت کاری فصلی و سطحی و حفر چاه، قنات و شبکه آبیاری با رعایت فاصله سه متر از پی پایهها بلامانع است و در سایر موارد این فاصله باید بیشتر باشد.
با این حال ساخت و سازها در اطراف دکلهای برق فشار قوی بیتوجه به حرایم انجام میشود این وضعیت در حالی است که مسئولان شهری معتقدند زمینهای اطراف آنها باید به فضای سبز شهری تبدیل شود.

درگیری دو محله در منطقه 20 با دکل های فشار قوی/ پول اختصاص پیدا نکرد
فرهاد افشار، شهردار منطقه 20 با اشاره به دکل های فشار قوی در این منطقه به خبرنگار تهران خبر گفت: ستاد باز آفرینی شهر تهران تکلیف داشت تا محله ها را کارآمد کند از این رو بنا بود اعتباری اختصاص یابد.
او با بیان اینکه خطوط برق فشار قوی در محله ملک آباد و علایی ۳ هزار خانوار در این محله را دچار مشکل کرده است، افزود: معاونت عمرانی استانداری تهران در جلسات این امر را به عنوان مصوبه لحاظ کرده است اما متاسفانه تا امروز اعتباری که برای دفع کردن این تابلوها و رفع خطر آن ها مورد نیاز بوده، اختصاص پیدا نکرده است.
افشار با اشاره به آمار این دکل ها در منطقه 20 اظهار کرد: حدود 400 میلیارد تومان حداقل هزینه با برآورد دو سال گذشته در محله ملک آباد بود تا این دکل ها جمع شود.
شهردار منطقه 20 ادامه داد: دو محله در این منطقه درگیر این دکل ها هستند که یکی محله اعلایی و دیگری محله ملک آباد است.

مدیریت یکپارچه شهری راه حل مشکل دکل ها/ مدیریت شهری یک دهه در فکر جمع کردن دکل هاست
ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران با اشاره به برق های فشار قوی در برخی نقاط پایتخت گفت: جمع کردن دکل های فشار قوی که از روی خانه های مردم رد می شود و عموما در مناطق محروم تهران است یکی از دغدغه ها بوده و بیش از یک دهه مدیریت شهری با آن مواجه شده است.
او افزود: بحث این است که اول مردم ساکن بوده اند و سپس دکل ها نصب شده یا بر عکس در هر صورت اشکالی وجود دارد که باید رفع شود. این اشکال ناشی از نبود مدیریت یکپارچه شهری است که هر سازمان کار خود را انجام می دهد و وقتی به تعارض می رسند پاسکاری انجام می شود.
امانی با بیان اینکه تجربه در خصوص پل طبقاتی صدر داریم، بیان کرد: شهرداری در جریان این طرح تقبل کرد دکل های برق را به صورت تونل همراه با تاسیسات برق و تلفن به زیر زمین منتقل کند.
عضو شورای شهر ششم افزود: هنگامی که شهرداری طرحی ندارد و فقط باید مشکل دکل های برق رفع شود غیر از شهرداری، مجلس و دولت هم باید این امر را حل کنند.
او در پاسخ به این سوال که آیا در دوره ششم این مشکل حل می شود، گفت: این امر دغدغه همه دوره ها بوده است و امیدواریم این دوره پیگیری بیشتری شود. هزینه های زیادی باید برای حل آن صرف شود.
امانی در پایان تصریح کرد: راه های مختلفی وجود دارد و باید میان شهرداری و وزارت نیرو تفاهمی ایجاد شود. اگر طرح و پیشنهادی ارائه شود با همکاری مشترک میان دو ارگان اقدامات لازم انجام خواهد شد.
طرح صدر موفق در مهار آثار سو دکل ها
احداث تونلهای زیرزمینی از راهکارهایی است که به گفته بسیاری از کارشناسان میتواند جایگزین خطوط انتقال برقی هوایی در کشور شود. طرحی که با اجرایی شدن آن در بزرگراه طبقاتی صدر برای نخستینبار ٧٧ دکل انتقال فشار قوی برق ٢٣٠کیلوولتی برق از قیطریه تا ازگل جمعآوری شد و کابلهای برق در طول بزرگراه به تونلی که طول آن به بیش از ٦هزار متر میرسید، منتقل شد.

ای که دستت می رسد کاری بکن
همیشه پای پول در میان است. مشکل دکل های فشار قوی را ابتدا نبود مدیریت یکپارچه شهری و سپس نداشتن اعتبار برای انتقال آن ها نام می برد اما شهرداری تهران به اندازه چندین وزارتخانه بودجه سالیانه دارد و سرمایه گذاران بسیاری را می تواند جذب کند و ظرفیت های بیکرانی در این مجموعه وجود دارد. می توان در ازای ارائه امتیازاتی به سرمایه گذاران این پروژه ها را پس از چند دهه به سرانجام برساند تا سلامتی مردم پایتخت را تضمین کنند و با اجرای درست طرحهای تفصیلی و جامع، پروژه شهری را به خاطر روند غلط فروش تراکم یکی پس از دیگری تعریف نکنیم.

برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0