تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 آبان 1403 - 15:27
کد خبر : 12123

روستای اصفهک به عنوان یکی از بهترین روستاهای گردشگری

ایسنا/خراسان جنوبی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: روستای اصفهک به عنوان یکی از بهترین روستاهای گردشگری سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۴ شناخته شد. به گزارش تهران خبر و به نقل از ایسنا، سیدرضا صالحی امیری، از ثبت جهانی روستای اصفهک در استان خراسان جنوبی ایران به عنوان یکی از بهترین روستاهای

روستای اصفهک به عنوان یکی از بهترین روستاهای گردشگری

ایسنا/خراسان جنوبی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: روستای اصفهک به عنوان یکی از بهترین روستاهای گردشگری سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۴ شناخته شد.

به گزارش تهران خبر و به نقل از ایسنا، سیدرضا صالحی امیری، از ثبت جهانی روستای اصفهک در استان خراسان جنوبی ایران به عنوان یکی از بهترین روستاهای گردشگری سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۴ خبر داد.
امروز، ۲۳ آبان ۱۴۰۳، روستای تاریخی اصفهک در دهستان دهستک از توابع شهرستان طبس خراسان جنوبی رسما به عنوان یکی از بهترین روستاهای گردشگری سازمان ملل در سال ۲۰۲۴ معرفی شد.
این شناخت نقطه عطفی در مسیر تاب‌آوری و احیای اصفهک است. اصفهک که در اثر زلزله ۱۹۷۸ طبس به شدت آسیب دیده بود، زمانی غیرقابل سکونت تلقی می‌شد و ساکنان آن در چادرهای موقت زندگی می‌کردند. بعدها با شروع بازسازی زندگی خود، خانه‌های چوبی موقتی را ساختند که به اوطاق چوبی معروف بود. روستاییان با تعهد به پایداری و حفظ فرهنگی، جامعه را در طول سال‌ها بازسازی کردند، اقامتگاه‌های بوم‌گردی را توسعه دادند و خانه‌های سنتی را با استفاده از تکنیک‌های خشتی باستانی بازسازی کردند.
تبدیل اصفهک به یک مقصد فرهنگی و بومگردی به دلیل معماری منحصر بفرد و شیوه‌های پایدار توجه را به خود جلب کرده است و جایزه معتبر معماری آسیا را برای این روستا به ارمغان آورده است. امروزه، گردشگران را از سراسر جهان جذب می‌کند و به سازه‌های خشتی زیبا و تعهد به حفظ هویت محلی جذب می‌شود.
از سال ۲۰۲۱، ابتکار بهترین دهکده‌های گردشگری UNWTO با هدف ترویج گردشگری پایدار در مناطق روستایی، با تمرکز بر حفظ مناظر طبیعی، میراث فرهنگی، و سبک‌های زندگی بومی، از جمله خوراک شناسی و ارزش‌های محلی، انجام شده است. قرار گرفتن اصفهک در این فهرست جهانی گواهی بر تعهد روستاییان آن به احیای میراث خود و تبدیل آن به یک قطب گردشگری پایدار است که به گذشته خود احترام می‌گذارد و در عین حال آینده‌ای توام با رفاه را دربرمی‌گیرد.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.