تاریخ انتشار : شنبه 20 اردیبهشت 1404 - 12:50
کد خبر : 19679

ببینید؛ عمامه‌به‌سرهای شترسوار در خط مقدم در نبرد با جهادی‌ها

  فرارو- جوخه‌ای از سربازان عمامه‌پوش که بر کشتی‌های صحرا سوارند، شاید تصویری از گذشته را در ذهن تداعی کنند، اما این شترسوارها موریتانی امروزه نقش مهمی در مقابله با جهادی‌ها ایفا می‌کند. به گزارش فرارو، این نیروها که مِهاریست‌ها (Meharists) نام دارند، وارثان واحدهای ارتش شترسوار دوران استعمار فرانسه در موریتانی هستند. خبرگزاری فرانسه

 

فرارو- جوخه‌ای از سربازان عمامه‌پوش که بر کشتی‌های صحرا سوارند، شاید تصویری از گذشته را در ذهن تداعی کنند، اما این شترسوارها موریتانی امروزه نقش مهمی در مقابله با جهادی‌ها ایفا می‌کند.

به گزارش فرارو، این نیروها که مِهاریست‌ها (Meharists) نام دارند، وارثان واحدهای ارتش شترسوار دوران استعمار فرانسه در موریتانی هستند. خبرگزاری فرانسه برای دو روز با آن‌ها همراه شد تا از نزدیک این مأموریت را مشاهده کند.

سربازان با کلاشنیکف‌هایی بر دوش، در گرمای سوزان صحرای آفریقا در جنوب‌شرقی موریتانی به گشت‌زنی پرداختند، در حالی که پهپادی از آسمان بر آن‌ها نظارت می‌کرد.

در شرق، مرز ۲۲۰۰ کیلومتری با مالی قرار دارد؛ مرزی که در برخی نقاط نفوذپذیر و غیرشفاف است. کشورهایی چون مالی، بورکینافاسو و نیجر در منطقه ساحل، سال‌هاست با خشونت‌های گروه‌های جهادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

برای تسلط بر این قلمرو وسیع و عمدتاً بیابانی، موریتانی به شتر تک‌کوهانه تکیه کرده‌ است؛ حیوانی که می‌تواند در مسیرهایی حرکت کند که خودروهای صحرایی از پس آن برنمی‌آیند.

سرهنگ مولایه البشی،  فرمانده واحد گارد ملی می‌گوید: این گروه چابک عشایری می‌تواند در مناطق بسیار دورافتاده مستقر شود تا نشان دهد دولت در آنجا نیز حضور دارد.

این استراتژی به نظر می‌رسد مؤثر بوده، چراکه موریتانی از سال ۲۰۱۱ تاکنون شاهد هیچ حمله جهادی نبوده است.

تا چند سال پیش، این واحد شترسوار در حال افول بود و تنها ۵۰ نفر نیرو داشت. اما از سال ۲۰۱۹ احیا شد و اکنون با ۱۵۰ سوارکار و گله‌ای متشکل از ۴۰۰ شتر فعالیت می‌کند.

دولت موریتانی مسیرهای عبور در صحرا را با حفر چاه‌هایی در امتداد مسیر گشت‌زنی مهاریست‌ها مشخص کرده‌ است.

سرهنگ البشیر می‌گوید: هر که آب را کنترل کند، صحرا را کنترل می‌کند. این چاه‌ها نه‌تنها عبور و مرور از مرزها را قابل‌ردیابی کرده‌اند، بلکه باعث اسکان بخشی از جمعیت عشایری نیز شده‌اند.

برخی کشورهای دیگر ساحل مانند نیجر و چاد نیز به این مدل علاقه نشان داده‌اند.

سرهنگ البشیر امیدوار است واحدهای شترسوار بیشتری آموزش دهد و تجربه موریتانی را به منطقه منتقل کند.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.