تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404 - 15:25
کد خبر : 19539

روایت نیویورک‌تایمز از نقش ایران در آتش‌بس آمریکا و حوثی‌ها

یک رسانه آمریکایی مدعی بر نقش ایران در شکل‌گیری آتس‌بس میان آمریکا و یمن تأکید کرد. بنابر اعلام یک رسانه خبری آمریکایی، ایران در چارچوب تلاش‌های عمان برای میانجی‌گری آتش‌بس، از نفوذ خود بر حوثی‌ها استفاده کرده تا آن‌ها را به توقف حملات به کشتی‌های آمریکایی ترغیب کند.  به گزارش ایسنا، رسانه انگلیسی امواج مدیا نیز









روایت نیویورک‌تایمز از نقش ایران در آتش‌بس آمریکا و حوثی‌ها


یک رسانه آمریکایی مدعی بر نقش ایران در شکل‌گیری آتس‌بس میان آمریکا و یمن تأکید کرد.




بنابر اعلام یک رسانه خبری آمریکایی، ایران در چارچوب تلاش‌های عمان برای میانجی‌گری آتش‌بس، از نفوذ خود بر حوثی‌ها استفاده کرده تا آن‌ها را به توقف حملات به کشتی‌های آمریکایی ترغیب کند. 

به گزارش ایسنا، رسانه انگلیسی امواج مدیا نیز عنوان داشت: در یک تحول دیپلماتیک آرام اما با پیامدهای قابل‌توجه، ایالات متحده آمریکا به تفاهمی با جنبش انصارالله یمن دست یافته است تا خصومت‌ها در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب متوقف شود—تفاهمی که ملموس‌ترین گام در جهت کاهش تنش‌های دریایی طی ماه‌های گذشته به شمار می‌آید. این توافق که توسط رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، پیش از سفرش به عربستان سعودی اعلام شد، با میانجی‌گری عمان صورت گرفته و بنا بر اظهارات یک منبع دیپلماتیک منطقه‌ای و یک مقام ایرانی، با تسهیل ایران محقق شده است. مقام ایرانی که با به شرط ناشناس ماندن گفت‌وگو کرده، اظهار داشت جمهوری اسلامی نقش «مثبت و سازنده‌ای» در این روند ایفا کرده است. 

این رسانه افزود: در هسته این توافق، نوعی «مبادله متقابل» نهفته است که چند هفته پیش نخستین‌بار از سوی انصارالله (که به نام حوثی‌ها نیز شناخته می‌شوند) مطرح شد: گروه یمنی حمله به کشتی‌های تجاری را متوقف می‌کند و در مقابل، آمریکا حملات هوایی در یمن را متوقف خواهد کرد. اگرچه این توافق ظاهری معاملاتی دارد، اما پیامدهای ژئوپولیتیکی گسترده‌ای به همراه دارد: نه‌تنها خطر تشدید تنش در یک گذرگاه حساس دریایی را کاهش می‌دهد، بلکه احتمالاً دیپلماسی هسته‌ای میان تهران و واشنگتن را نیز تقویت خواهد کرد. 

بنابر این گزارش، یک مقام ایرانی دیگر گفت که تهران نقش «مثبتی در تسهیل این توافق» ایفا کرده، به‌ویژه از طریق ترغیب حوثی‌ها به دور کردن اقدامات خصمانه‌شان از مسیرهای دریایی. این موضع با رویکرد کلی‌تر ایران در راستای کاهش فشارها بر متحدان منطقه‌ای‌اش و در عین حال پیشبرد چشم‌انداز تعامل مجدد با ایالات متحده هم‌خوانی دارد. همچنین شایان ذکر است که مقامات ارشد آمریکایی، از جمله ترامپ، در ماه‌های اخیر هشدار داده‌اند که ایران بابت تداوم حملات حوثی‌ها «مسئول شناخته خواهد شد و پیامدهای آن را متحمل خواهد شد». 

این دیپلماسی—که در مسقط انجام شده—بار دیگر ارزش عمان را به‌عنوان میانجی‌ای خونسرد، مورد اعتماد و اهل خلیج فارس تأیید می‌کند. از دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما (۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷) تاکنون، سلطان‌نشین عمان به‌عنوان محل اصلی گفت‌وگوهای پنهانی و پشت‌پرده میان ایران و آمریکا عمل کرده است. این‌که توافق اخیر با حوثی‌ها نیز در همین فضا شکل گرفته، گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه این آتش‌بس ممکن است مقدمه‌ای باشد بر مذاکراتی جامع‌تر میان تهران و واشنگتن را تقویت می‌کند؛ مذاکراتی که احتمال دارد به موضوعات منطقه‌ای نیز بپردازد—هرچند ایران همچنان تأکید دارد که تنها در مورد آینده برنامه هسته‌ای خود حاضر به گفت‌وگوست.

 












برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.