12 هزار پلنگ قربانی قاچاق و تجارت حیات وحش
به گزارش تهران خبر و به نقل از تسنیم ، روز جهانی پلنگ در تاریخ 3 می (13 اردیبهشت) برگزار میشود و یادآور چالشهای زیادی است که این موجودات با شکوه با آنها مواجه هستند. امسال، سازمان جهانی حمایت از حیوانات FOUR PAWS توجهها را به بهرهبرداری از پلنگها در تجارت غیرقانونی گربههای بزرگ در
به گزارش تهران خبر و به نقل از تسنیم ، روز جهانی پلنگ در تاریخ 3 می (13 اردیبهشت) برگزار میشود و یادآور چالشهای زیادی است که این موجودات با شکوه با آنها مواجه هستند. امسال، سازمان جهانی حمایت از حیوانات FOUR PAWS توجهها را به بهرهبرداری از پلنگها در تجارت غیرقانونی گربههای بزرگ در سطح جهانی جلب کرده است.
پلنگها، مانند دیگر گونههای گربههای بزرگ، تهدیدات بزرگی در سراسر جهان دارند. چه زنده و چه مرده، این حیوانات عظیمالجثه اغلب تبدیل به کالا میشوند و قربانی تجارت غیرقانونی میشوند. آنها به عنوان حیوانات خانگی عجیب و غریب نگهداری میشوند یا به دلیل استخوانها، جمجمهها و پوستشان شکار میشوند که سپس در داروهای سنتی، محصولات لوکس یا به عنوان تروفی نمایش داده میشود.
آفریقای جنوبی یکی از تأمینکنندگان اصلی در تجارت غیرقانونی این گربهسانان بزرگ است. در تلاش برای مقابله با این ظلم، FOUR PAWS پناهگاه LIONSROCK Big Cat Sanctuary را در آفریقای جنوبی در سال 2006 تأسیس کرد. این پناهگاه به گربههای بزرگ نجاتیافته فرصتی دوباره میدهد تا در محیطی مناسب برای نیازهای طبیعی خود رشد کنند.
وانسا آموروسو، رئیس بخش حیوانات وحشی در تجارت در FOUR PAWS، در این باره گفت: پلنگها در آفریقا، خاورمیانه و آسیا به دلیل تخریب زیستگاهها و شکار غیرقانونی تقریباً 75 درصد از زیستگاههای طبیعی خود را از دست دادهاند. در حالی که جمعیت گربههای وحشی در آستانه انقراض است، برخی دیگر در تأسیسات تکثیر مشکوک برای تنها هدف تجارت، چه زنده و چه به صورت اعضای بدن، پرورش مییابند. دیدن اینکه چگونه این موجودات باشکوه به تنها یک کالای تجاری تبدیل شدهاند، تأسفآور است.
در حالی که تقاضا برای ببرها افزایش یافته است، یک روند نگرانکننده ظهور کرده است: شکارچیان و قاچاقچیان به طور فزایندهای به هدف قرار دادن پلنگها پرداختهاند. این موجودات باشکوه برای استخوانها، دندانها و دیگر اعضای بدنشان شکار میشوند که اغلب به طور نادرست به عنوان “محصولات ببر” در بازارهای حیاتوحش آسیا فروخته میشوند. باوجود اینکه پلنگها تحت بالاترین سطح حفاظت در CITES قرار دارند، حدود 12 هزار پلنگ و اعضای بدن آنها بین سالهای 2020 و 2023 در سطح جهانی معامله شدهاند.
آموروسو افزود: حفاظت از گربهسانانا بزرگ در سراسر جهان یکنواخت نیست و از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. حتی بین گونههای مختلف گربههای بزرگ نیز تفاوت وجود دارد. قاچاقچیان حیاتوحش و دلالان از این موضوع آگاه هستند و همیشه به دنبال راهحلهای آسان برای کسب درآمد هستند: اگر به دست آوردن یک ببر دشوار باشد، آنها به سرعت به جانشینهای راحتتر و کمتر محافظتشده روی میآورند. ما به حمایت جهانی نیاز داریم تا این مشکل را پایان دهیم.
وی از دولتها در سراسر جهان خواسته است که با استانداردهای بینالمللی حفاظت از حیوانات وحشی همسو شوند، مانند کنوانسیون تجارت بینالمللی گونههای در معرض خطر حیاتوحش (CITES)، تا قاچاق و بهرهبرداری بیرحمانه از حیاتوحش برای سود پایان یابد.
انتهای پیام/

برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0