تاریخ انتشار : جمعه 5 اردیبهشت 1404 - 4:19
کد خبر : 18885

نام‌گذاری سال ۲۰۲۶ به نام «سال فرهنگی ایران و چین» / تقاضا برای حضور پررنگ ایران در ۲ رویداد گردشگری

در حاشیه مجمع همکاری‌های فرهنگی آسیا (ACCF۲۰۲۵)، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران پیشنهاد نام‌گذاری سال ۲۰۲۶ به عنوان «سال همکاری‌های فرهنگی و گردشگری ایران و چین» را مطرح کرد؛ پیشنهادی که با استقبال معاون وزیر فرهنگ، ورزش و گردشگری چین، گائو ژِنگ، مواجه شد. به گزارش تهران خبر و به نقل از ایسنا، سیدعباس

در حاشیه مجمع همکاری‌های فرهنگی آسیا (ACCF۲۰۲۵)، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران پیشنهاد نام‌گذاری سال ۲۰۲۶ به عنوان «سال همکاری‌های فرهنگی و گردشگری ایران و چین» را مطرح کرد؛ پیشنهادی که با استقبال معاون وزیر فرهنگ، ورزش و گردشگری چین، گائو ژِنگ، مواجه شد.

به گزارش تهران خبر و به نقل از ایسنا، سیدعباس صالحی در این دیدار با تأکید بر پیشینه کهن روابط دو کشور، گفت: روابط ایران و چین، به عنوان دو تمدن با سابقه‌ هزاران ساله، ریشه‌ای عمیق، ماهیتی پایدار و راهبردی دارند و از اشتراکات فراوان فرهنگی و تمدنی برخوردارند.

وی افزود: نام‌گذاری سال ۲۰۲۶ فرصتی برای تعریف و اجرای برنامه‌ها و رویدادهایی گسترده در حوزه‌های فرهنگ، هنر و گردشگری است.

صالحی همچنین با اشاره به راه ابریشم به‌عنوان نماد ارتباطات تاریخی دو کشور، تاکید کرد: سفر رئیس‌جمهور چین به تهران و امضای سند راهبردی ۲۵ ساله، چشم‌اندازی تازه برای توسعه همکاری‌ها گشود که ضروری است با پیگیری مستمر و برنامه‌های اجرایی مشخص، به دستاوردهای ملموس به‌ویژه در حوزه‌های فرهنگی و گردشگری منتهی شود.

گائو ژِنگ، معاون وزیر فرهنگ چین نیز ضمن استقبال از پیشنهاد ایران، یادآور شد سال ۲۰۲۶ مصادف با پنجاه‌وپنجمین سالگرد روابط دیپلماتیک دو کشور است و افزود: ما از گسترش تبادلات فرهنگی، هنری و گردشگری با ایران کاملاً حمایت می‌کنیم و آماده‌ایم این همکاری را از طریق طرح‌های مشترک و برنامه‌های عملیاتی، به‌صورت مؤثر و هدفمند پیگیری کنیم.

وی همچنین خواستار مشارکت فعال ایران در دو رویداد مهم فرهنگی پیش‌رو در چین، شامل جشنواره گردشگری پکن در ماه جولای و نمایشگاه جهانی سفر در پایان سال جاری میلادی شد و تأکید کرد: حضور پررنگ ایران در این رویدادها می‌تواند سهم بسزایی در معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و گردشگری ایران به افکار عمومی چین داشته باشد.

در جریان این دیدار، بر لزوم شناسایی و بهره‌گیری از اشتراکات فرهنگی میان ایران و چین در حوزه‌هایی مانند نقاشی، نگارگری، موسیقی، آداب و رسوم و ادبیات عامه تأکید شد.

وزیر فرهنگ ایران در این‌باره گفت: نقش رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و چهره‌های فرهنگی در انتقال این اشتراکات از فضای نخبگانی به عرصه عمومی بسیار حائز اهمیت است.

بنابراعلام روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به پیشنهاد طرف ایرانی، مقرر شد کمیته‌ای مشترک در سطح معاونان وزارت فرهنگ دو کشور تشکیل شود تا طراحی و پیگیری برنامه‌های مرتبط با سال ۲۰۲۶ با رویکردی منسجم و هدف‌محور دنبال شود.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.