فرزانه فراهانی: وزش باد و افزایش دمای هوا برخی از نقاط کشور در استانهای مختلف را در برگرفته است و البته با وجود پیشبینیهای انجام شده وقوع بارشهای رگباری طی روزهای آینده نیز دور از انتظار نیست.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره آخرین پیشبینیها به تهران خبر به نقل از خبرآنلاین میگوید: برای روز جمعه پنجم اردیبهشت ماه، برای استانهای کردستان، کرمانشاه، شمال استان البرز، ارتفاعات استان تهران، شمال استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی بارشهایی متصور است و انتظار میرود که بارشها به ویژه در ساعات بعدازظهر به وقوع بپیوندد.
صادق ضیاییان ادامه میدهد: در روز شنبه ششم اردیبهشت ماه نیز بارشها در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، شمال استان ایلام، زنجان، قزوین، البرز، شمال و غرب تهران، همدان، شمال استان مرکزی و شمال استان لرستان بارشها ادامه خواهد داشت.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، اضافه میکند: پیشبینی بارشها در روز یکشنبه هفتم اردیبهشت ماه برای استان زنجان، قزوین، البرز، شمال و غرب استان تهران، همدان، کرمانشاه، ارتفاعات شرقی استان گیلان و غرب استان مازندران و به ویژه در محور جاده چالوس است.
ضیاییان تاکید میکند: برای شهر تهران تغییر قابل ملاحظهای در دما انتظار نمیرود و تنها در روز شنبه ششم اردیبهشت و در ساعات ظهر، با افزایش ابر مقداری و در حدود ۳ تا ۴ درجه از گرمای هوا کاسته میشود و تغییرات در استان تهران نیز به همین شکل خواهد بود و روز دوشنبه شرق استان تهران مثل دماوند کاهش چند درجهای دما را تجربه میکند.
او میگوید: برای روز جمعه پنجم اردیبهشت ماه در اغلب مناطق کشور و به ویژه در شمال غرب کشور افزایش دما پیشبینی میشود و بعد از آن روز شنبه کاهش محسوس دما در شمال غرب کشور رخ میدهد که بین ۵ تا ۸ درجه در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان و کردستان این کاهش دما رقم میخورد و نقاط مرکزی کشور تغییر دمای خاصی را تجربه نمیکنند و مردم در شمال شرق کشور نیز از روز شنبه شاهد افزایش دما خواهند بود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، تاکید میکند: در استانهای حاشیهای و سواحل دریای خزر نیز دمای هوا با کاهش محسوس پیشبینی میشود.
ضیاییان میگوید: در استانهایی مثل جنوب زنجان، بخشهایی از استان کردستان و شمال البرز که برای روز شنبه احتمال وقوع بارشهای رگباری بهاره وجود دارد، هشدار زرد صادر کردهایم و به ویژه در ساعات بعدازظهر امکان وقوع سیلاب وجود دارد و کلا ویژگی اصلی بارشهای همین است که در فصل بهار بارشها حتی به میزان کم نیز ممکن است به جاری شدن روانآب و سیلاب منجر شود و به همین دلیل میگوییم که مردم از قرار گرفتن در حریم رودخانهها خودداری کنند.
او تصریح میکند: برای برخی از استانهای غربی کشور وزش باد شدید انتظار میرود و در استانهایی مثل آذربایجان غربی و شرقی وقوع پدیده گرد و خاک هم که منشأ آن از کشور عراق است، دور از انتظار نیست.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، تاکید میکند: با وجود وزش باد به ویژه در محدوده استانهای شمال غرب و سایر نقاط کشور به مردم توصیه میکنیم که نه تنها از روشن کردن آتش در مراتع و نقاطی که به دلیل خشکسالی و کم بارشی خشک هستند، خودداری کنند، بلکه حتی از انداختن ته سیگار خود نیز در این نقاط اجتناب بورزند تا از وقوع آتشسوزی جلوگیری شود.
ضیاییان میگوید: پیشبینیهای آب و هوا برای بلند مدت قابل اعتماد هستند ولی دقت آنها پایین است و در واقع عدم قطعیت بالاتری دارند. پیشبینی کوتاه مدت دقت بالای ۸۰ درصد دارند و پیشبینیهای بلند مدت به میزان ۶۰ درصد قابل اتکا هستند؛ البته پیشبینیهای بلند مدت معمولا به شکل مقایسهای با شرایط دراز مدت مناطق مختلف صورت میگیرند.
۴۷۴۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0