به گزارش تهران خبر و به نقل از ایسنا، پیش از آتشسوزی مهیب کلیسای جامع نوتردام در پاریس، حفاری و کاوش در آن غیرممکن به نظر میرسید. با این حال، باستانشناسان این شانس را داشتند تا به واسطه یکی از قوانین فرانسوی درباره باستانشناسی پیشگیرانه (برای شناسایی و انجام مطالعه علمی بقایای باستانشناسی در خشکی و زیر آب که ممکن است در جریان ساخت و ساز زمین از بین برود) این کلیسا را کاوش کنند، این روند را در فوریه ۲۰۲۲ آغاز کردند.
«آرتنیوز» نوشت، گروههایی از مؤسسه تحقیقات ملی باستانشناسی (Institut National de Recherches Archéologiques Préventives)، که یکی از آنها به سرپرستی «کریستوف بسنیر» فعالیت میکرد، در ابتدا فقط پنج هفته فرصت داشت تا زیر کف سنگی «نوتردام» را حفاری و کاوش کند و فقط اجازه داشت که در عمق ۴۰ سانتیمتری که با عمق پایه داربستها یکسان بود، کاوش را انجام دهد.
در نهایت باستانشناسان ۱۰۳۵ شیء تاریخی و همچنین یکصد قبر پیدا کردند که تعداد کلی قبرهای این کلیسای جامع را به بیش از ۵۰۰ قبر رساند. بسیاری از تابوتها به همراه استخوانهای کشفشده، تعیین هویت نشدهاند.
یک تابوت سربی که احتمالا به «یواخیم دو بله»، شاعر فرانسوی تعلق دارد، از جمله قابل توجهترین گورهایی است که در این کلیسا کشف شده است.
سردیسها و مجسمههای آهکی، از جمله مجسمهای به شکل مسیح (ع) نیز کشف شدند.
در جریان این کاوشها، محققان همچنین به درک بهتری دست یافتند که چگونه نوتردام در ابتدا توسط صنعتگران در قرون وسطی ساخته شده بود.
کلیسای نوتردام به طور رسمی در هفتم دسامبر به روی بازدیدکنندگان باز میشود.
در ۱۵ آوریل ۲۰۱۹، بینندگان تلویزیون در سراسر جهان به شعلههای آتشی نگاه کردند که ساختمان نوتردام را دربرگرفته بود و بخش اعظمی از سقف چوبی و فلزی و مناره کلیسا را از بین میبرد. علت دقیق آتشسوزی هرگز مشخص نشد، اما محققان بر این باور بودند که این آتشسوزی تصادفی بوده و یا در اثر یک سیگار یا یک اتصال کوچک در سیستم الکتریکی شروع شده است.
بلافاصله پس از آتشسوزی، «ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه قول داد که این کلیسا در پنج سال «زیباتر از همیشه» بازسازی شود؛ وعدهای که به لطف میلیونها کمک مالی و صدها صنعتگر متخصص به تحقق پیوست. انتظار میرود کل هزینه بازسازی حدود ۷۰۰ میلیون یورو (۵۸۲ میلیون پوند) باشد.
پیش از آتشسوزی حدود ۱۲ میلیون نفر سالانه از «نوتردام» بازدید میکردند. انتظار میرود که این تعداد پس از بازگشایی افزایش پیدا کند.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0