پیشی گرفتن چین از آمریکا در تولید انرژی پاک
به گزارش تهران خبر و به نقل از تسنیم، پس از همهگیری ویروس کرونا و تشدید تغییرات اقلیمی، موضوع استفاده از سوختهای فسیلی در تولید برق و کاهش وابستگی به آنها، به یکی از مسائل اساسی در برنامههای کاهش انتشار گازهای گلخانهای تبدیل شده است. در این راستا، کشورهای مختلف تلاش کردهاند که سهم انرژیهای
به گزارش تهران خبر و به نقل از تسنیم، پس از همهگیری ویروس کرونا و تشدید تغییرات اقلیمی، موضوع استفاده از سوختهای فسیلی در تولید برق و کاهش وابستگی به آنها، به یکی از مسائل اساسی در برنامههای کاهش انتشار گازهای گلخانهای تبدیل شده است. در این راستا، کشورهای مختلف تلاش کردهاند که سهم انرژیهای تجدیدپذیر را افزایش دهند.
در این میان آمریکا و چین که بیشتری سهم را در تولید و انتشار گازهای گلخانهای دارند، برای کاهش فشارهای جهانی تلاشی بیش از سایر کشورها انجام دادهاند اما آمارها نشان میدهد که آمریکا هنوز به شدت به سوختهای فسیلی وابسته است و این مقدار حتی از چین که بزرگترین تولیدکننده انرژی و آلودگی در جهان به حساب میآید نیز بیشتر است.
طبق دادههای اندیشکده «امبر»، در چهار ماه گذشته، سهم سوختهای فسیلی در تولید برق ایالات متحده به طور متوسط 62.4 درصد بوده که بالاتر از سهم 60.5 درصدی چین در همین بازه زمانی است. این تفاوت در حالی رخ داده که چین با وجود رکود اقتصادی، در تولید انرژی پاک به مراتب پیشروتر از آمریکا عمل کرده و توانسته با توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و پاک، استفاده از سوختهای فسیلی را کاهش دهد.
در ایالات متحده، اگرچه تولید انرژی از منابع پاک از سال 2019 حدود 16 درصد افزایش یافته اما تقاضای کلی برق به دلیل افزایش استفاده از خودروهای برقی، مراکز داده و فناوریهای هوش مصنوعی همچنان رو به رشد است. همین افزایش تقاضا، محدودیتهایی را برای کاهش سهم سوختهای فسیلی ایجاد کرده است.
با اینحال، وابستگی به گاز طبیعی در آمریکا به عنوان جایگزینی برای زغالسنگ در تولید برق بیشتر شده است. از سال 2019 تاکنون، سهم تولید برق از گاز طبیعی 20 درصد افزایش یافته و در سال 2024 به 43 درصد رسیده است.
در مقابل، چین با داشتن یکی از سریعترین برنامههای توسعه انرژی پاک در جهان توانسته است در مدت مشابه هم تولید برق از منابع فسیلی و هم تولید برق از منابع پاک را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. تولید برق از منابع تجدیدپذیر، هستهای و هیدروالکتریک در چین از سال 2019 حدود 67 درصد رشد داشته و سهم زغالسنگ از ترکیب تولید برق چین برای نخستین بار به زیر 60 درصد کاهش یافته است. به علاوه، چین از سال 2018 ظرفیت تولید انرژی پاک خود را بیش از 100 درصد افزایش داده و بهطور چشمگیری از آمریکا پیشی گرفته است.
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0