به گزارش تهران خبر و به نقل از خبرآنلاین، معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت به این سؤال پاسخ داد که علت اختصاص سود بسیار ناچیز به سپرده بانکی زائران عمره مفرده (معادل حدود ۲ میلیون تومان بابت بیش از ۱۲ ماندن سپرده در بانک) چیست؟
غلامرضا رضایی در گفت وگو با تسنیم، درباره چرایی اختصاص سود بسیار ناچیز به سپرده بانکی زائران عمره مفرده (معادل حدود ۲ میلیون تومان بابت بیش از ۱۲ ماندن سپرده در بانک) اظهار کرد: ثبتنامهای عمره مفرده طبق سیاستهای دولت وقت و بیشتر از ظرفیت تعیینشده انجام شد؛ در زمان ودیعهگذاری، مبلغ دریافتی از متقاضیان ارزش خاصی داشت و بخشی از هزینههای سفر را پوشش میداد اما اکنون بهدلیل تورم و کاهش ارزش پول ملی، بسیار کم مقدار شده است.
وی ادامه داد: بانکها براساس دستورالعملهای بانک مرکزی، سود بانکی را محاسبه میکنند، با این حال سازمان حج به عنوان معتمد مردم، با اینکه هیچگونه وجهی دریافت نکرده و فقط اسامی ودیعهگذاران را در اختیار دارد، برای احقاق حقوق زائران تلاش کرده تا شرایطی را برای جبران ارزش پول ودیعهگذاران فراهم کند.
معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت تصریح کرد: بر این اساس نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان پیگیری کردهاند و چندین جلسه با بانکهای عامل برگزار شده است تا تجدیدنظری در میزان سود بانکی اختصاص یافته به سپرده زائران صورت گیرد یا تسهیلاتی مانند ارائه وام با سود حداقلی برای ودیعهگذاران فراهم شود.
به گفته وی، این پیگیریها همچنان ادامه دارد و نمایندگی ولی فقیه و سازمان حج نیز در این زمینه فعالیت میکنند تا بانکها نسبت به این موضوع منصفانه نگاه کنند و درصدد جبران ارزش پول بربیایند.
رضایی خاطرنشان کرد: تاکنون پیگیریها به نتیجه نرسیده است! امیدواریم در ادامه این روند، مقامات مسئول به ویژه مسئولان بانک مرکزی دستوری برای تجدیدنظر در پرداخت سود داشته باشند.
وی در پاسخ به اینکه پاسخ بانکها نسبت به پیگیری و مطالبه مسئولان سازمان حج چه بوده است، گفت: بانکها عنوان میکنند که در چارچوب دستورالعملهای بانک مرکزی عمل میکنند اما پیشنهاد ما این بوده که مذاکرهای برای تجدیدنظر در این ضوابط صورت گیرد.
معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت تصریح کرد: هرچند که این موضوع در حوزه تخصصی سازمان حج نیست و این سازمان نیز همواره تلاش میکند هزینهها را به حداقل برساند و قیمت ارز را در حد مناسبی نگه دارد تا فشار بر زائران کاهش یابد اما با توجه به مراجعات زائران، لازم است تجدیدنظری در میزان نرخ سود سپردهها صورت گیرد تا حقوق ودیعهگذاران تضییع نشود.
وی در پاسخ به اینکه آخرین پیگیری سازمان درباره این موضوع مربوط به چه زمانی است، گفت: این موضوع به صورت مستمر از سوی مسئولان سازمان پیگیری شده، در سال جاری نیز این امر صورت گرفته و همچنان در دستور کار سازمان حج و زیارت قرار دارد.
۴۷۲۳۶
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0