تاریخ انتشار : سه‌شنبه 24 مهر 1403 - 13:13
کد خبر : 10464

چالش پیشروی COP29؛ آیا ثروتمندان از تعهدات خود فرار می کنند؟

به گزارش تهران خبر و به نقل از تسنیم، در اجلاس‌های COP (کنفرانس‌های تغییر اقلیم سازمان ملل)، کشورهای ثروتمند متعهد شده‌اند که برای کمک به کشورهای در حال توسعه در مقابله با تغییرات اقلیمی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، مبالغ مالی قابل توجهی را تأمین کنند. این تعهد برای نخستین بار در سال 2009 در

به گزارش تهران خبر و به نقل از تسنیم، در اجلاس‌های COP (کنفرانس‌های تغییر اقلیم سازمان ملل)، کشورهای ثروتمند متعهد شده‌اند که برای کمک به کشورهای در حال توسعه در مقابله با تغییرات اقلیمی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، مبالغ مالی قابل توجهی را تأمین کنند.

این تعهد برای نخستین بار در سال 2009 در اجلاس COP15 مطرح شد که طی آن کشورهای ثروتمند توافق کردند سالانه 100 میلیارد دلار به این کشورها پرداخت کنند. هدف اصلی این تأمین مالی، کاهش اثرات تغییر اقلیم، کمک به سازگاری با تغییرات آب‌وهوایی و توسعه زیرساخت‌های سبز مانند انرژی‌های تجدیدپذیر است.

کشورهای در حال توسعه بیشتر تحت تأثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند، در حالی که منابع مالی و فناوری لازم برای مقابله با این بحران را ندارند. به همین دلیل، این کمک‌ها برای آنها حیاتی است تا بتوانند در مقابل بلایای طبیعی مانند سیل‌ها، طوفان‌ها و خشکسالی‌های فزاینده مقاومت کنند و همچنین انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را کاهش دهند.

در طی این سال‌ها کشورهای ثروتمند که به توسعه‌ای که می‌خواستند،‌ رسیده و اکنون به بهانه گرمایش جهانی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای دسترسی کشورهای درحال توسعه به رشد اقتصادی بیشتر را محدود کنند، همواره از پرداخت کمک‌های سبز به کشورهای درحال توسعه سر باز زده وبه تعهدات خود عمل نکرده‌اند.

در روزهای آینده نیز اجلاس Cop 29 به میزبانی باکو برگزار می‌شود و یکی از موضوعات مورد بحث تعیین مبلغی است که قرار است به کشورهای درحال توسعه کمک شود. در واقع مذاکره‌کنندگان ماه آینده در باکو گرد هم می‌آیند تا در مورد هدف جدیدی برای تأمین مالی تغییرات اقلیمی توافق کنند،که جایگزین تعهد فعلی کشورهای ثروتمند برای تأمین 100 میلیارد دلار در سال به کشورهای در حال توسعه شود.

در یک نشست مهم پیش از COP29 که هفته گذشته برگزار شد، طرف‌های کنوانسیون چارچوب تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد برای نخستین بار توافق کردند که مقیاس نیازها در سطح تریلیون‌ها دلار است. با این حال، یالچین رفی‌یف؛ رئیس مذاکره‌کنندگان حوزه ریاست COP29، می‌گوید: هدف واقع‌بینانه‌ای که بخش عمومی می‌تواند تأمین کرده و به‌دست آورد، در حدود “صدها میلیارد” دلار خواهد بود.

با توجه به گفته‌های رئیس مذاکره‌کنندگان حوزه ریاست COP29 به نظر می‌رسد که ثروتمندان بازهم قصد چان‌زنی بر سر این کمک‌ها، کاهش مبالغ و نهایتاً پرداخت نکردن آن را دارند.

چرا این موضوع اهمیت دارد؟

با افزایش بلایای طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی، از طوفان‌ها گرفته تا گرمای شدید، کشورهای در حال توسعه می‌گویند که برای سازگاری با گرمایش جهانی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای خود با سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر، به پول بیشتری نیاز دارند.

دمای جهانی حدود 1.3 درجه سانتی‌گراد بالاتر از سطوح پیش از صنعتی‌شدن افزایش یافته و سال 2024 به احتمال زیاد گرم‌ترین سال ثبت‌شده خواهد بود. دانشمندان هشدار می‌دهند که هدف محدود کردن گرمایش جهانی به 1.5 درجه سانتی‌گراد در حال از دست رفتن است مگر اینکه اقدامات بیشتری انجام شود.

آمار و ارقام

انتظار می‌رود بیش از 100 رهبر جهان در مذاکرات باکو حضور یابند؛ تاکنون 61 رئیس‌جمهور، 38 نخست‌وزیر و 2 شاهزاده در میانه اکتبر ثبت‌نام کرده‌اند. در نشست سال گذشته سازمان ملل در دبی، بیش از 160 رهبر جهان شرکت داشتند.

انتهای پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.