عوارض تزریق هم زمان واکسن کرونا و آنفلانزا
به گزارش تهران خبر؛ با نزدیک شدن فصل شیوع آنفلوآنزا و افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ با خطر ۲ بیماری روبهرو خواهیم بود؛ به همین دلیل واکسیناسیون در برابر آنفلوآنزا و کووید-۱۹ بسیار مهم است. با وجود برنامه واکسیناسیون کووید-۱۹ و دوزهای تقویتکننده آن، این سوال مطرح میشود که آیا امکان دریافت هر ۲ واکسن در یک زمان ایمن است و چه عوارضی به همراه خواهد داشت؟
به نقل از هلث در حالی که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالاتمتحده(CDC) قبلا توصیه کرده بود که باید بین دریافت واکسنها ۱۴ روز فاصله باشد اما در حال حاضر دستورالعملهای به روز شده آن بیان میکند که میتوان هر ۲ واکسن را با خیال راحت در یک روز تزریق کرد. پس از ارزیابی بیشتر CDC به این نتیجه رسید که پاسخ ایمنی و عوارض جانبی احتمالی واکسن کووید-۱۹ به طور کلی مشابه واکسن آنفلوآنزا و سایر واکسنهاست.
متخصصان پزشکی معتقدند که دریافت هر ۲ واکسن به طور همزمان بیخطر است و حتی توصیه هم میشود، مخصوصا اگر دریافت هر ۲ واکسن در یک روز برای فرد راحتتر باشد.
عوارض جانبی
اگرچه عوارض جانبی تزریق واکسن آنفلوآنزا و واکسن کووید-۱۹ تقریبا یکسان است اما دریافت همزمان هر ۲ ممکن است به طور بالقوه احساس بدتری در شما ایجاد کند و علت آن هم دریافت هر واکسن در هر بازو است؛ به این معنی که ممکن است در هر ۲ بازو احساس درد داشته باشید. سایر عوارض جانبی شایع هر ۲ واکسن شامل تب، سردرد، خستگی، تهوع و درد عضلات است.
البته واکنش افراد به واکسنها تا حدودی متفاوت است اما امکان بروز عوارض بعد از تزریق هر واکسنی وجود دارد و منطقی به نظر میرسد که هر ۲ واکسن در یک زمان دریافت شوند، فقط ممکن است متقاضیان کمی بیشتر عوراض را تجربه کنند. اگرچه این مورد از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است.
آرون کلارک، پزشک خانواده در مرکز پزشکی ایالت وکسنر اوهایو و مدیر پزشکی سازمان مراقبتهای بهداشتی این ایالت، گفت: دریافت همزمان واکسنهای آنفلوآنزا و کووید-۱۹ واکنش فرد را بیشتر از سایر واکسنهای ترکیبی مانند واکسن سرخک، اوریون و سرخجه(MMR) تحریک نمیکند.
دوز تقویتکننده
سخنگوی وزارت بهداشت ایالات متحده در مورد دریافت دوز تقویتکننده واکسن کووید-۱۹ و واکسن آنفلوآنزا گفت: واکسن آنفلوآنزا میتواند در هر فاصلهای بعد از دوز یا قبل از دوز تقویتکننده کووید-۱۹ تزریق شود؛ فقط فاصله بین اولین دوز واکسن کووید-۱۹ و واکسن آنفلوآنزا مهم است تا عارضه جانبی این ۲ با هم اشتباه نشود اما برای دوز تقویتکننده مشکلی نیست زیرا عوارض جانبی واکسن قبلا مشخص شده است.
وی افزود: برخلاف واکسن کووید-۱۹ واکسن آنفلوآنزا را میتوان به صورت خصوصی خریداری کرد.
وی خاطرنشان کرد: آزمایش واکسن آنفلوآنزا در سال گذشته بسیار موفقیتآمیز بود.
فصل سخت آنفلوآنزا
شارمن گوچی، سرپرست بهداشت عمومی، از مردم درخواست کرد که امسال دوباره واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند چون سازمان بهداشت جهانی(WHO) درباره فصل سخت آنفلوآنزا هشدار داده است.
به گفته وی خوشبختانه سال گذشته تعداد کمی از افراد به آنفلوآنزا مبتلا شدند و علت آن را واکسن و همچنین اقدامات لازم برای جلوگیری از شیوع کووید-۱۹ دانست. این موارد شامل شستوشوی دقیق دست، پوشیدن ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی است.
گوچی توصیه کرد: افرادی که احساس ناخوشی دارند، در خانه بمانند. این مورد به ویژه برای کودکان نیز صادق و بسیار مهم است و در صورت بروز علائم نباید در مدرسه حضور یابند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0