تاریخ انتشار : سه‌شنبه 9 شهریور 1400 - 15:02
کد خبر : 2626

مدیریت بحران به روش گور دسته جمعی/ هشدار ماحصل گزارش در صحن شورای شهر

رضا کرمی محمدی با حضور در صحن علنی شورای شهر تهران به ارائه گزارش در خصوص اقداماتش در مدیریت شهری پرداخت که با حواشی همراه بود.

به گزارش تهران خبر، صبح امروز رضا کرمی محمدی به ارائه گزارش در صحن علنی شورای شهر تهران پرداخت که با حواشی همراه بود.


هشدار برای مرگ و میر هنگام وقوع حادثه غیر مترقبه


کرمی محمدی با اشاره به بحث زلزله بزرگ تهران گفت:« حدود ۶۰ درصد سازه‌ها در زلزله‌ای به وسعت ۶ و نیم ریشتری دچار آسیب جدی می شوند که در صورت مقاوم سازی این عدد به ۴۰ درصد خواهد رسید. بعلاوه ۲۰ درصد ساختمان ها در تمام مناطق دچار فروریزش خواهند شد که بعد از مقاوم سازی به حدود ۵ درصد خواهد رسید. مناطق ۱ تا ۵ باتوجه به ساخت و ساز، بلند مرتبه سازی و گسل ها تلفات بیشتری خواهند داشت و در مجموع با وقوع زلزله ۲ میلیون کشته و مصدوم شدید خواهیم داشت و این آمارها مربوط به مطالعاتی است که در حال انجام هستند و از این ۲ میلیون نفر حدود ۴۰۰ هزار نفر کشته در یک دقیقه خواهد بود، لذا برای گزینه دفن جمعی باید از هم اکنون برای آن فکری بکنیم و امکانی غیر از این نداریم و قطعا اگر مقاوم سازی انجام شود تعداد کشته و مصدوم های شدید به ۴۰۰ هزار نفر کاهش می یابد که از این تعداد زیر ۱۰۰ هزار نفر کشته خواهیم داشت. ظرفیت ما برای زندگی عادی است و برای یک حادثه غیر عادی ظرفیت ما کم است که نمونه آن را در کرونا مشاهده کردیم. مانند کرونا که از آن عقب هستیم و در بحث تدفین همگانی نیز باید خارج از مقدار فعلی ظرفیت ایجاد کنیم. در حال حاضر ما برای تدفین کرونایی ها دچار مشکل شدیم و در حوادث دیگر نیز ممکن است این رقم بیشتر باشد. »

اصلا به نقطه گور جمعی نمی رسیم


محمد آقامیری، عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در واکنش به هشدار مدیرعامل سازمان مدیریت بحران درباره مجوز برای قبر دسته جمعی در حوادث غیرمترقبه گفت: اصلا به این نقطه نمی رسیم حتی اگر تعداد اموات زیاد باشد ظرفیت های بهشت زهرا و آرامستان های دیگر مناسب است و فکر می کنم به این نقطه نخواهیم رسید.
او افزود: از نظر اسلام قبر دسته جمعی ایرادی ندارد اما تصور این نیست که افراد با لودر در چاله بریزند اینگونه نیست. اموات مومنین باید احترامش حفظ شود و غسل و کفن شود. زمانی غسل و کفن فردی است و زمان دیگر جمعی است که در زمان خود باید بررسی شود و شرط این است که بدن مومن مانند انسان زنده تکریم شود.
آقامیری با اشاره به اینکه این موارد باید مورد بحث قرار گیرد، گفت: کمیسیون ها تشکیل شده و تصمیم گیری در این رابطه انجام می گیرد.

نا امیدی در مدیریت شهری برای مقابله با بحران


طبق گفته های سعید خال، مدیر عامل سازمان بهشت زهرا در پیک پنجم روزانه حدود 200 نفر از تهرانیان تدفین می شوند و تهران تنها برای 5 سال آینده جای قبر دارد که این ظرفیت ها باید مورد بازنگری قرار بگیرد اما طرح مسئله گور دسته جمعی و پیشنهاد برای اخذ مجوز جمله واکنش های بدون تدبیر در شرایط بحران کرونا است چرا که سبب رعب و وحشت در میان مردم شده است. برای مقابله با زلزله بزرگ تهران پیش نیازهای دیگری در سازمان مدیریت بحران باید پیگیری شود که از آن جمله مقاوم سازی ساختمان ها و دستگاه های هشدار سریع زلزله خواهد بود. همچنین افزایش ایمنی زیر ساختهای شهری جمله موارد است اما بحث گور جمعی و اخذ مجوز در زمان خود بررسی می شود و استقبال از آن نشان از نا امیدی در سیستم مدیریت شهری است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.